Wie ben ik?


Mijn naam is Hetty van der Meulen. Ik ben de trotse eigenaar van Praktyk BinnenstBûten en moeder van 2 kinderen.


Sinds 2018 heb ik mijn eigen praktijk. De naam BinnenstBûten heb ik gekozen omdat ik geloof dat onder elk gedrag een dieper liggende oorzaak ligt. In de therapie kijk ik niet alleen naar het gedrag van een kind maar probeer ik ook vooral te onderzoeken wat een kind met zijn gedrag ons wil vertellen. Ik probeer kinderen te helpen met het uiten van zijn gedachten en gevoelens, en het verwerken van ervaringen. In de therapie krijgen kinderen de kans om zich te kunnen ontspannen en het biedt een plek waar ze hun verhaal kwijt kunnen. Kinderen helpen zich begrepen te voelen, ze samen met ouders helpen verder te groeien en ze hun eigen kracht weer te laten ontdekken; dat is mijn grootste motivatie om te werken als speltherapeut.

"Making one person smile can change the world, maybe not the whole world, but their world"


Ik ben opgeleid tot speltherapeut, pedagoog en beeldcoach. De opleiding tot Speltherapeut heb ik gevolgd aan de CHE in Ede. Ik heb meerdere jaren binnen de kinderopvang gewerkt, eerst als pedagogisch medewerker en later als pedagogisch coach. Daarna ben ik mijn speltherapie-carrière gestart in Lelystad. Sinds 2018 ben ik trotse eigenaar van mijn eigen praktijk ‘Praktyk BinnenstBûten’. Ik werk inmiddels 2 dagen in de week in mijn eigen praktijk, op maandag en woensdag, en 1 dag in de week als speltherapeut binnen het team Behandeling Cliënt Systeem van Kentalis Drachten.


Sinds 2022 mag ik mij ook Sherborne Practitioner noemen. Sherborne is een mooie methode die aansluit bij mijn werk als speltherapeut waarin vooral beweging, het doen en ervaren centraal staat. Afgelopen jaar (2023) heb ik mij verder gespecialiseerd als Sherborne Samenspel begeleider. Bij Sherborne Samenspel staat het versterken van de (hechtings)relatie tussen opvoeder en kind centraal. Ook dit is een mooie toevoeging in het behandelaanbod van mijn praktijk!


Mezelf blijven ontwikkelen en op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen vind ik erg belangrijk. Daarom ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Speltherapeuten (NVVS) wat is aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB). Ik volg regelmatig cursussen zoals Ouder-Kindtherapie, Samenwerken met ouders, Traumaverwerking in Spelbeelden en Affectregulerende Vaktherapie (ArVT).