Praktyk BinnenstBûten

Speltherapie & Begeleiding

Wie ben ik? 

Mijn naam is Hetty van der Meulen. Trotse eigenaar van Praktyk BinnenstBûten en moeder van 2 kinderen. 

Sinds 2018 heb ik mijn eigen praktijk. De naam BinnenstBûten heb ik gekozen omdat ik geloof dat onder elk gedrag een dieper liggende oorzaak ligt. In de therapie kijk ik niet alleen naar het gedrag maar probeer ik ook vooral te onderzoeken wat een kind met zijn gedrag ons wil vertellen. Ik probeer kinderen te helpen met het uiten van zijn gedachten en gevoelens, en het verwerken van ervaringen. In de therapie krijgen kinderen de kans om zich te kunnen ontspannen, om volledig zichzelf te kunnen zijn en het biedt een plek waar ze hun verhaal kwijt kunnen. Kinderen helpen zich begrepen te voelen, ze samen met ouders helpen verder te groeien en ze hun eigen kracht weer te laten ontdekken; dat is mijn grootste motivatie om te werken als speltherapeut. 

 "Making one person smile can change the world, maybe not the whole world, but their world"

Ik ben opgeleid tot speltherapeut, pedagoog en beeldcoach. De opleiding tot Speltherapeut heb ik gevolgd aan de CHE in Ede. Ik heb meerdere jaren binnen de kinderopvang gewerkt, eerst als pedagogisch medewerker en later als pedagogisch coach. In die periode heb ik ook de opleiding tot beeldcoach gevolgd bij Christine Brons. Daarnaast heb ik meerder jaren in Lelystad als speltherapeut gewerkt. Sinds 2018 ben ik trotse eigenaar van mijn eigen praktijk ‘Praktyk BinnenstBûten’.

Mezelf blijven ontwikkelen en op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen vind ik erg belangrijk. Daarom ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Speltherapeuten (NVVS) wat is aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB). Ik volg regelmatig cursussen zoals Ouder-Kindtherapie, Samenwerken met ouders, Traumaverwerking in Spelbeelden en Kinderen uit de Knel. Daarnaast bezoek ik congressen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.