Praktyk BinnenstBûten

Speltherapie & Begelieding

Wie ben ik? 

Mijn naam is Hetty van der Meulen. Trotse eigenaar van Praktyk BinnenstBûten en moeder van (bijna) 2 kinderen. 

Sinds 2018 heb ik mijn eigen praktijk. De naam BinnenstBûten heb ik gekozen omdat ik geloof dat onder elk gedrag een dieper liggende oorzaak ligt. Ik wil kinderen een plek geven waar ze zich kunnen ontspannen en waar ze volledig zichzelf kunnen zijn. Ik ga een eindje met het kind en het gezin op weg, ik kan ondersteunen bij de obstakels die op deze weg liggen of samen onderzoeken waar de weg naartoe gaat. Wanneer het beter gaat laat ik het kind en het gezin weer in vertrouwen gaan. Kinderen helpen zich begrepen te voelen, ze samen met ouders helpen verder te groeien en ze hun eigen kracht weer te laten ontdekken, dat is mijn grootste motivatie om te werken als speltherapeut.

 "Making one person smile can change the world, maybe not the whole world, but their world"

Ik ben opgeleid tot speltherapeut, pedagoog en beeldcoach. De opleiding tot Speltherapeut heb ik gevolgd aan de CHE in Ede. Tot 2020 heb ik gewerkt als speltherapie in Lelystad. Daarnaast heb ik meerdere jaren binnen de kinderopvang gewerkt, eerst als pedagogisch medewerker en later als pedagogisch coach. In die periode heb ik ook de opleiding tot beeldcoach gevolgd bij Christine Brons. Sinds 2018 ben ik trotse eigenaar van mijn eigen praktijk ‘Praktyk BinnenstBûten’.

Mezelf blijven ontwikkelen en op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen vind ik erg belangrijk. Daarom ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Speltherapeuten (NVVS) wat is aangesloten bij de Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB). Ik volg regelmatig cursussen zoals Ouder-Kindtherapie, Samenwerken met ouders, Traumaverwerking in Spelbeelden en Kinderen uit de Knel. Daarnaast bezoek ik congressen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.